Irány Melbourne!

Melbourne Ausztrália egyik legnagyobb városa, Victoria állam fővárosa. Az Economist Intelligence Unit rangsora szerint a világ legélhetőbb városa.
Miért jó Melbourne?

Az ausztrál nagyváros már többször is elnyerte a „világ legélhetőbb városa” címet. Miért is?

 1. Tapas és Pintxos: A „Naked for Satan” tetőteraszos (rooftop) étteremben Baszk és spanyol ételeket lehet enni, többek között tapas-t és pintxos-t, utána egy hideg almabort (cider) is megihatunk. Itt minden nagyon finom.

 2. A „Ponyfish Island” bárban éjjel nappal egyaránt ihatunk valamit. A bár egy gyalogos híd alatt található. Naplemente, ételek, italok – Melbourne-hangulat.
  [banner]

 3. A Rose Street Market (művész kiállító vásár): itt a legtehetségesebb művészek és tervezők műveivel találkozhatunk. Többek között különleges hűtőszekrény-mágneseket is találhatunk.

 4. Itt minden van, ami nem mindennapi: Az elegáns „QT Hotel” extravagáns szép és kissé bohókás. Ez a különleges hely a központban található, és hozzá illően Melbourne legdivatosabb kerületében. A hotelban levő cukrászda és a tetőterasz sem kevésbé jó hely.

 5. Itt nem fogyaszthatunk el egy reggelit anélkül, hogy Instagram-postot készítenénk. „Industry Beans”: nagyszerű saját pörkölésű kávét lehet itt inni, és ehhez villásreggelit enni, például, tojás, cukkinivel és desszert. Világos, hogy ezt az Instagramon a #foodporn –on  érdemes posztolni.

 6. Melbourne-ben világhírű street art művek vannak. A Hosier Lane szinte teljesen ki van díszítve spray-vel. Némi szerencsével még olyan különlegesen értékes művekre is ráakadhatunk, mint egy Banksy faldíszítmény. Tipp: túravezetővel kevésbé hagyunk ki nagyon fontosat.

 7. A „Glamorama” bár. Divatos esti szórakozóhely. Különleges italok, például pirított kókuszdióval készült csokoládéital  és különleges harapnivalók (bar food) is találhatók.

 8. A vásárlás kedvtelés és amellett tartós legyen. A Vintage (retro cuccok) Melbourne-ben nagybetűs, például Melbourne Vintage a Facebookon. Melbourne belvárosában a Fitzroy negyedben megszámlálhatatlan üzlet van. Csak nehéz megfizetni.

 9.  Nagyváros – kikapcsolódás kellemes? Aztán a Brighton Beach (Melbourne külvárosa, tengerpart) az élénk színű nyaraló vityilókkal. Jó kis fotóháttér.

Kapcsolódó cikkek

Peru, Iquitos, Belen - élet a folyó közepén

Észak-Peru

Hogyan élnek Észak-Peruban? Sokan az Amazonas folyón épült házakban és nagyon szegényen.

Amerikai Egyesült Államok - érdekességek az USA-ról

USA

A cikkben érdekességeket mutatunk be az Amerikai Egyesült Államokról.

Costa Rica - nyaralás, utazás, látnivalók

Costa Rica

Costa Ricában nem számít meglepőnek, ha óriás lepkéket, vad orchideaerdőket látsz.