Maldív-szigetek

10 érdekesség a Maldív-szigetekről.
Maldív-szigetek nyaralás - Paradise Island Resort, Sheraton Maldives Full Moon Resort, The Sun Siyam Iru Fushi Hotel

1. A Maldív-szigetek kb. 1200 szigetből és kb. 26 atollból (korallzátonyokból felépülő, gyűrű alakú sziget) áll, melyekből csak kb. 200 emberek által lakott. 110 szigeten hotelek és resortok üzemelnek, a maradékon laknak a helyi lakosok. A világ legkisebb szigetei is itt találhatók, ezek területe csupán néhány négyzetméter. Az Maldív-szigetek 99%-át víz borítja. Az ország neve a szanszkrit "maladvipa" kifejezésből származik, ami virágfüzért jelent.

2. Ha az ember a Maldív-szigetekre gondol, egyből a csodálatosan fehér homokos strandok jutnak az eszébe. Azt viszont már kevesen tudják, hogy ez a csodálatos fehér homok nem más, mint a papagájhalak ürüléke. Becslések szerint egy felnőtt papagájhal évente 1 tonna homokot „állít elő”.

3. A szigeteken decembertől áprilisig tart a száraz évszak, turistaként ekkor érdemes ide látogatnod. Május és november között az ég kicsit felhősebb, jóval több eső esik, ám a búvárkodás szerelmeseinek sok meglepetést tartogat ez az időszak, ilyenkor a víz alatti látási viszonyok jelentősen megnövekednek, ezáltal fokozva a merülés élményét. Az óceán egyébként egész évben kellemesen meleg.

4. A kókuszpálma az ország jelképe. Akár 30 méter magasra is megnőhet, és 100 évig is élhet. Ám nem árt az óvatosság, termése, a kókuszdió, könnyen a fejedre eshet.

5. A szigetcsoport közel fekszik az egyenlítőhöz, következésképpen a napsugárzás nagyon erős. Ha szeretnéd óvni bőröd épségét, legalább 50 faktoros naptejet vigyél magaddal.

6. A Maldív Köztársaság kultúrák olvasztótégelye, a lakosság indiai, szingaléz és maláj származású. Az emberek nyitottak, közvetlenek, barátságosak. A helyiek által lakott szigeteken is szinte mindenki beszél angolul.

7. Az ország hivatalos vallása az iszlám, ennek megfelelően a helyiek által lakott szigeteken nem árulnak alkoholt, külföldről behozni is szigorúan tilos. A monokinizés és meztelen fürdőzés szintén tabu.

8. A fővárost, Malét csak akkor érdemes megnézned, ha szenvedélyesen rajongsz a mecsetekért, minaretekért, ezeken kívül túl sok látnivaló nincs a fővárosban. Érdekesség, hogy itt csak utcanevek vannak, házszámok nem.

9. A szigetekre gyorshajóval vagy hidroplánnal viszik az utasokat. A tengeribetegeknek erősen ajánlott gyógyszer bevétele legalább fél órával a gyorshajós utazás előtt.

10. Míg a hátizsákos turisták a helyiek által lakott szigeteket választják, az igazi luxusért a resortokba kell menni, ahol ízlésesen berendezett bungallók, kristálytiszta strandok, finom ételek és szakképzett személyzet gondoskodik a tökéletes vakációról. Jó szívvel ajánljuk az alábbi szállásokat, hoteleket:


A Paradise Island Resort 4* a megfizethetőbb helyek közé tartozik. Közel van a repülőtérhez, így kiváló választás azoknak, akik a fárasztó repülőút után nem akarnak újra hidroplánra ülni, vagy hosszú ideig hánykolódni egy gyorshajón. Super beach bungalók**** (Paradise Island) és vízi villák***** (The Haven Maldives) közül lehet választani.

A Sheraton Maldives Full Moon Resort 5* Spa felsőbb kategória, a repülőtérről gyorshajóval mindössze 15 percre fekszik.

A The Sun Siyam Iru Fushi Hotel 5* álom luxuskivitelben. Életre szóló élmény egy itt eltöltött vakáció.

Kapcsolódó cikkek

Japán, ahol még 65 év felett is dolgoznak

Japán

Jakuza, szaké, anime. Nem biztos, hogy Japán csak ennyi.

Kuba

Kuba

A cikkben, Kubáról olvashatsz érdekességeket.

Mongólia

Mongólia

A mongolok már majdnem fele Ulánbátorban él, amely tele van felhőkarcolóval.