Hotel Clark - A városi legenda

Egy épület, melynek minden szeglete történeteket mesél: a Hotel Clark a város szívében lenyűgöző panorámával, valamint karakteres dizájnnal várja az utazókat és a különleges élményeket kereső vendégeket.
Hotel Clark, Budapest - szálloda a Lánchíd lábánál

A Hotel Clarkban, ha belépünk, magával ragad a szálloda legendákról mesélő atmoszférája. A II. világháború előtt a Budai Takarékpénztár palotája állt a helyén, melynek aljában a híres Lánchíd Kávézó üzemelt. Itt gyűlt össze heti rendszerességgel a 20. századi magyar irodalom meghatározó folyóirata, a Nyugat szerkesztőgárdája olyan költő- és íróóriások részvételével, mint Babits Mihály vagy Móricz Zsigmond. Az Ybl Miklós tervezte és 1862-ben emelt épület aztán a II. világháború után, a körforgalom kialakítása idején lebontották, majd a telek sokáig üresen várta, hogy valaki ismét nagyot álmodjon rá.

Az oroszlán eleganciája

A Hotel Clark megnyitásával a híres magyar építész, Ybl Miklós másfél évszázados oszlopai visszakerültek a szálloda lobbyjába, a Lánchíd nagymacska-csoportja pedig a hotel kapuján elhelyezett oroszlán képmásában köszön vissza. Az épület íves vonalvezetése a szobákból egyedülálló kilátást biztosít a festői királyi palotára, a Lánchídra és a Dunára, klasszikus elemekből építkező extravagáns dizájnú közös terei pedig a régi korok nagyszállóinak világát idézik meg.

Ötcsillagos szolgáltatás

A Hotel Clark a felnőtteket szólítja meg: a szálloda „adults only” policy szerint működik, így garantálja a nyugalmat tizennyolc év feletti vendégei számára. Négy különböző kategóriában 86, dizájnbútorokkal berendezett szoba áll a látogatók rendelkezésére, ezenfelül pedig az egész épületben elérhető wifi, minden szobában külön Nespresso kávégép, díjmentes e-kerékpár használat és privát garázs. A fizikai feltöltődést pedig a tágas, Dunára néző fitneszterem és a finn szauna biztosítja.

Gasztronómiai magasságok

A kulináris élményekről saját étterem gondoskodik. Az art deco elemekből építkező kozmopolita enteriőrben a legmagasabb minőségű alapanyagokat kóstolhatjuk. Ha az eddigieket megkoronáznánk, liftezzünk fel az épület tetőteraszára, a stílusos rooftop bárba, ahol lélegzetelállító panoráma mellett fogyaszthatunk el egy könnyed ebédet, ízletes vacsorát vagy egy kellemes koktélt.

Fotók a hotelről, árak és szállásfoglalás itt!

Kapcsolódó cikkek

Hotel Palace**** Hévíz - Hévíz egyik legjobb hotele - néycsillagos szálloda Hévízen

Hotel Palace**** Hévíz

A Hotel Palace**** mindenkinek remek kikapcsolódást és feltöltődést kíván.

Romantikus hétvégi program Budapesten: próbáld ki a sétahajózást!

Romantikus hétvégi program Budapesten: próbáld ki a sétahajózást!

Nagyszerű hétvégi program lehet számodra egy szuper sétahajózás, amely segít jobban megismerni a fővárost.

Miért imádjuk az őszi esküvőket?

Miért imádjuk az őszi esküvőket?

Az őszi esküvő helyszín kiválasztásánál fontos szerepe van a fényeknek és a fotózási lehetőségeknek. Ilyenkor csodásak a színek és a vendégek hangulata is.