Costa Rica

Óriás lepkék, vad orchideaerdők, stabil politikai viszonyok. Ez Costa Rica, egy civilizált dzsungel, ökológiailag korrekt, politikailag semleges, békeszerető.
Costa Rica - nyaralás, utazás, látnivalók

Óriás lepkék, vad orchideaerdők, stabil politikai viszonyok. Ez Costa Rica, egy civilizált dzsungel, ökológiailag korrekt, politikailag semleges, békeszerető.

Az áram 99%-át vízi erőművekkel állítják elő Costa Rica-ban. Az ökoturisták kedvenc országa: vadon védett, de mégis könnyen járható.
Sok őserdőtúra van. A szúnyogok viszont zavaróak.

Sok szép strand van, de mind hasonló. A Playa Conchal viszont más, itt nem homok van, hanem "kagylóstrand".

Hogy hol vannak a legjobb bulik? Playa Tamarindo, tele bulizó szörfössel, "Tamagringo"-nak is hívják.

Costa Rica 52%-a erdő. 60%-ot akarnak elérni 2030-ra. Környezetvédelemben a világ élvonalába tartozó ország. Pl. ha egy farmer, egy állattenyésztő fát ültet a mezejére, pénzt kap az államtól. A benzinből származó jövedéki adót erre fordítja az állam.

Tipikus costa rica-i reggeli a Gallo Pinto, ami sült rizs, fekete, vagy vörösbabbal. Délre pedig Casado, ami hús vagy hal rizzsel, és fekete vagy vörösbabbal.

A nyílhegybéka Costa Rica egyik nemzeti állata. A zöld mellett kicsit narancsos színű, és mint egy madár, olyan hangja van. Nemrég pedig felfedeztek egy üvegbéka-félét, ami kb. úgy néz ki, mint Kermit a Muppet-Show -ból.

A Tabacón lábánál 1981. óta aktív az Arenal vulkán. Sok turista volt ott, mindenki a kitörésre várt. Nagy kitörés nincs, kicsit zúgolódik, kis füst, azt annyi. Vannak a kihűlt lávanyelvek mellett vezetett túrák, egész jó.

A Tabacon Grand Spa Thermal Resort***** -ban pedig el lehet tölteni az éjszakát, és a házi vízesésekből figyelni a vulkánt, nem mindennapi élmény. Pura Vida! - ahogy a costa rica-iak mondják, azaz élvezd az életet! Minden szituációban mondják, lehet köszönés, hogy vagy, nincs mit, ok, ne izgasd fel magad, ilyesmiket jelent. A világ egyik legboldogabb országa, nem véletlenül.

1949 óta feloszlott a hadsereg, 1983. óta pedig független az ország.

További Costa Rica szállás, hotel kereső itt

Kapcsolódó cikkek

Las Vegas-i bosszú

Egy Las Vegas-i házasság bosszúja

Egy Las Vegas-i bírósági ügy margójára.

Luxus vonat utazás Japánban

A világ legdrágább vonatos utazása

A Seven Stars vonaton, a világon a legdrágábban utazhatsz Japánban.

Dominika - szivar, rum, baseball, és további érdekességek

Dominika

A cikkben Dominika titkaiba avatunk be.